vrijdag 20 december 2013

Tips voor het maken van een perfecte selfie!

Selfie. Dit is het door het publiek gekozen 'woord van het jaa 2013'. Dit woord kreeg ruim 32% van de stemmen van de Nederlanders die hun stem ook hebben uitgebracht op de woorden: koningslied, kopschopper, kweekburger, sletvrees, socialbesitas, voedselsjoemel, boekface, comakijken en knikkelbolziekte.

Nu hoor ik sommige van jullie denken, wat is nou eigenlijk een selfie? Nou, een selfie is heel simpel, een foto van jezelf gemaakt door jezelf. Deze moderne zelfportretten worden meestal gemaakt met een smartphone of tablet. En niet te vergeten worden ze meestal gedeeld via social media.

Ik zelf ben niet echt weg van selfies, ik vraag me af waarom mensen zichzelf zo graag op de foto zetten. Maar ben jij iemand die zichzelf wel graag bewonderd op een shinende selfie? Dan heb ik een paar tips voor je om je selfie te optimaliseren!

Tip 1: Afstand.
De camara houdt van je, maar in close-up ziet bijna niemand er goed uit. Dus zorg ervoor dat je imperfecties wat minder goed zichtbaar zijn door een goede afstand tussen de camera van je smartphone en je gezicht.

Tip 2: Achtergrond. 
De selfie draait natuurlijk vooral om jou en alleen om jou. Maar een goed uitgedachte achtergrond is ook van belang. Je kent ze wel, de selfies waarop je op de achtergrond ziet dat de dame in kwestie in haar blote billen op de wc zit. Je wil natuurlijk niet dat dit jou overkomt! Zorg er daarom voor dat je voor het maken van je selfie even achter je kijkt wat zich daar bevind.

Tip 3: Compositie.
Veel selfie lovers zijn geneigd een foto van onderaf te maken. Dit is alles behalve flatteus en hierdoor staat niet jouw prachtige gezicht, maar je neusgaten centraal op je zelfportret. Dit wil je natuurlijk niet! (behalve dan als je een neusgat model bent) Zorg er dus altijd voor dat je je camera wat hoger houdt ten opzichte van je gezicht en je staat er altijd prachtig op.

Tip 4: Duckface.
Het is van groot belang dat je er op je best uit ziet op je selfie zodat je er zo veel mogelijk complimentjes uit kunt slepen. Het is algemeen bekend dat volle lippen sexy zijn, hierdoor is het fenomeen duckface ontstaan. Door je lippen te tuiten, komen je jukbeenderen nog beter naar voren en ben je nog sexyer dan in het echt!

Maar nee, doe dit niet. Het is ronduit belachelijk. Zorg ervoor dat je je gezichtsuitdrukking afwisselt in de verschillende selfies die je de wereld in stuurt.

Tip 5: Filters.
Wanneer je wel een leuke foto gemaakt hebt, maar hij is toch wat saai, is daar een oplossing voor. Gebruik filters! Deze zitten vaak standaard op je smartphone, maar hier zijn ook verschillende apps voor te vinden. Hiermee kun je de kleuren aanpassen of sommige delen van je zelfportret nog opvallender maken.

Ik wens jullie veel plezier met het maken van je nieuwe selfies en wees niet te terughoudend en deel ze vooral met mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten