zondag 5 januari 2014

Urbex Sunday #4: Fort de la C.


Vandaag neem ik jullie weer mee op avontuur, dit maal weer in een Belgisch fort. Dit fort is in 1817, onder Nederlands bewind gebouwd en in 1830 kwam het in handen van de Belgen. maar dit fort is nooit echt als verdedigingswerk gebruikt. De Duitsers hebben het in WOI bezet, in die periode zijn er veel Belgische verzetsstrijders gedood.
 In 1919 is het fort uitgebreid en in WOII werd het fort opnieuw door de Duitsers bezet. Vlak na WOII is het door de Amerikanen in gebruik genomen als militair ziekenhuis. Uiteindelijk is het fort in 1982 geheel verlaten en werd het een paradijs voor daklozen.

Toen ik bezig was met het rondneuzen naar nieuwe locaties kwam ik dit fort tegen. Het was niet ver rijden en er waren overal positieve verhalen te vinden. Ik zocht de precieze locatie op en een aantal dagen laten zijn we weer op pad gegaan. We waren er binnen 3 kwartier, maar de ingang was lastig te vinden. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming stonden we voor een grote verassing. Een open poort! Dat betekent dat we dit keer niet hoeven te klimmen om binnen te komen. 

We verbaasde ons over de omvang van het terrein, zo ver we konden zien bestond het complex uit 4 grote gebouwen. We besloten om ze allemaal een voor een af te gaan en zo kwamen we terecht in een doolhof van vaak donkere, lange gangen en kamers.

We vervolgden onze weg totdat we ineens iemand hoorde praten. We schrokken hier een beetje van en we keken snel om ons heen. Niks aan de hand gelukkig, het was een andere fotograaf samen met een meisje, waarschijnlijk zijn model.

Ongestoord gingen we verder op onderzoek uit.

In het eerste pand waar we kwam vonden we een nog nasmeulend hoopje rommel wat waarschijnlijk een soort kampvuur was geweest. Waarschijnlijk van wat jongeren of een zwerver die hier de nacht had doorgebracht.

Veel vreemde dingen troffen we niet aan in  de grote gebouwen, veel lege kamers waar eigenlijk alles al uit was gehaald. Soms troffen we hier en daar een interessant voorwerp aan, zoals hier naast op de foto is te zien. Een poppen hoofd, creepy!

Toen we in het voor ons derde gebouw aankwamen keken we door de ramen aan de achterkant en daar ontdekten we dat deze vier gebouwen niet het enige was wat zich op dit terrein bevond. We konden vanuit daar nog zo'n 4 andere wat kleinere gebouwen zien. We vervolgden onze weg en besloten daar ook een kijkje te gaan nemen.

Deze gebouwen leken meer op kantoren en verblijven van personen met een wat hogere status. Ze waren ingedeeld als huizen en kantoren.

Alle gebouwen waar we kwamen waren al in een verre status van verval, er was veel ingestort, er zaten nergens ramen in en eigenlijk was alles wat we zagen al kapot. Ondanks dit was het de moeite waard op een erg koude herfst dag. Bekijk hier onder nog meer foto's die ik daar genomen heb door op 'lees meer' te klikken!




 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten